Norges Klatreforbund (NKF) vedtok på sitt ekstraordinære årsmøte 21.mars at de skal bygge et nasjonalanlegg for klatring. Flertallet var overveldende med 50 for og 2 mot.

NKF skriver på sine nettsider at:

Klatretingets vedtak betyr at NKF skal bygge et konkurranse- og treningsanlegg for toppklatrere for hele landet, et toppidrettsmiljø der gode klatrere i alle klasser kan samles for å drive hverandre mot det høye målet: et internasjonalt toppnivå. Nasjonalanlegget skal også være et kompetansesenter for trenere, ruteskruere og dommere. Samtidig skal det gi NKF et stabilt inntektsgrunnlag for en bedre satsing både på toppidrett og på andre klatreaktiviteter som vi mangler finansiering til i dag. Anlegget vil bli lokalisert i Osloområdet, og NKF vil samarbeide med klatreklubber om etableringen.

Vedtaket betyr blant annet at:

  • Overskuddet skal komme klatreklubber over hele landet til gode
  • Anlegget skal gi gode treningsforhold til topputøvere
  • Anlegget skal fungere som mesterskapsarena

Dette er absolutt en gladnyhet for klatremiljøet i hele landet! Les hele saken til NKF her.

(Bildet er hentet fra denne nyhetssaken til NKF.)